BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Болград обсъдиха предстоящото общоукраинско преброяване на населението

  • Written by:

В Болград се проведе кръгла маса на тема „Подготовка за общоукраинското преброяване на населението и примерно проучване“, което е запланирано през 2020 г.  Участниците в кръглата маса се запознаха и с информационните възможности на органите на държавната статистика.

Последното преброяването вУкрайна е проведено през 2001 г. По официални данни тогава  в сстраната са живели 48,5 милиона души. Според различни данни през последните 18 години населението на Украйна е намаляло с 10 – 15 милиона. Преброяването ще даде отговор на въпроса колко са реално гражданите в страната, това ще даде възможност за сдобиване с различни социологически данни, което ще  позволи да се използват бюджетните финанси по-ефективно и да се  планират различни държавни програми. През декември тази година се планира да се проведе пробно преброяване с използване на  иновативни технологии.

С.Д.

Още за четене…



На  фериботния комплекс  през Дунав Орловка (Украйна) – Исакча (Румъния) стартира първият тестов рейс. Този …

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!