BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Български учители от София посетиха Болградската гимназия «Георги С. Раковски»

  • Written by:

По случай на Деня на съединението на България  историческата Болградска гимназия «Георги С. Раковски»  посрещна  делегация от учители, членове на Асоциацията на учителите по български език и литература от София, България.

Българските учители  имаха възможност да се запознаят с дейността на учебното заведение, ръководено от директора Снежана Скорич.

В рамките на срещата се проведе кръгла маса и беше представена системната работа на гимназията на тема „Болградската  гимназия – източник на патриотизъм“.

Плодотворната  среща изпълни душите на колегите от двете страни с топли емоции, положителни впечатления и нови знания.

И ето какво споделиха в благодарствено писмо учителите от Асоциация на учителите по български език и литература в гр. София, след посещението си в Болград: «Ние, учителите по български език и литература и история, тръгнахме за Болград, знаейки за него от исторически извори и глобалните мрежи. Това, което видяхме в Болградската гимназия, надмина всички очаквания. Колегите  ни показаха, че родината съществува извън териториалните си граници, защото в Болградската гимназия „Георги С. Раковски“ растат и се възпитават деца, които знаят свещените думи слово, любов, дом, мама и ги изричат на езика на своите прабългарски предци. А това се дължи на техните семейства и на учителите, които с възрожденски плам и отдаденост правят духовен подвиг, съхранявайки и предавайки българските традиции, история и култура.

В Болградската гимназия съществуват в хармония древното и модерното, защото директорът и учителите са осъзнали, че пътят към бъдещето е немислим без знание за миналото, за корените и хората, поставили началото и съхранили родолюбивите ценности далече от родината.

Срещата постави началото на ново и ползотворно сътрудничество, на сближаване между хора, които са посветили живота си на една кауза – България.»

С.Д.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!