BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Българите зад граница излязоха с видео послание до протестиращите си сънародници

  • Written by:

Българите зад граница, които с протестите си се солидаризират с гражданите, издигащи всяка вечер исканията за оставките на правителството и на главния прокурор, отправиха видео послание към тях с мотото “Не сте сами”.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=lIOch0rcc78?feature=oembed&w=618&h=348]

“Ние, протестиращите извън родината, ви благодарим, че надигнахте глас срещу престъпниците, които от десетилетия рушат опорите на държавността и на демократичното управление в България”, се казва в клипа.

Всеки един от нас носи България в сърцето си, без значение къде се намира и заедно ще успеем да се преборим за нашата България – пътят към нея минава през “Орлов мост”, Министерския съвет, магистрала “Тракия”, Съдебната палата, “Росенец” и всеки площад, на който честните и достойни българи отстояват свободата си”, заявяват още българите от чужбина.

Пред радио “България” Явор Паунов, един от организаторите на протестите в германския град Манхайм, каза, че вчерашната реч на премиера Бойко Борисов мотивира сънародниците ни по света да продължат протестите до оставката му и до оттеглянето на главния прокурор Иван Гешев. “Бойко Борисов няма моралното право да прави рестарт на държавата при положение, че той и организираната престъпна група, която представлява, са основните виновници за възникването на нуждата от рестарт”, коментира той.

Според Явор Паунов намеренията на премиера са користни и от гледна точка на сегашната конституция целят единствено да го задържат колкото е възможно по-дълго на власт. “Експертите” в кабинета му са неспособни да ревизират каквото и да било, камо ли основният закон”, добави той.

Българите в Манхайм днес излязоха на петия си протест и утре отново им предстои гражданска изява, съгласувана с българите от останалите протестиращи германски градове. “Всяка неделя ще е така, до оставката”, каза още Явор Паунов.

Източник: bnr.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!