BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Болниците в Белград изнемогват заради многото болни от коронавирус

  • Written by:
Почти няма край в Сърбия, където броят на заразените с коронавирус да не нараства, пише РТС. Белградските болници са претъпкани от дни, заради което дори Институтът по ревматология ще бъде включен към болниците за лечение на COVID-19 от понеделник, съобщава БГНЕС.

Министърът на здравеопазването Златибор Лончар казва, че най-новите данни показват отношението на населението към ситуацията и как самите граждани се борят срещу коронавируса. Според последните данни в Сърбия са починали още 12 пациенти с COVID- 19 през последното денонощие. Коронавирусната инфекция е потвърдена при още 354 души. Към момента 139 пациенти са на апарати за механична вентилация.

В Нови пазар, Сеница и Тутин данните за епидемиологичната обстановка, според лекарите, показват, че ситуацията се подобрява. Историята е различна в Шабац, където първият пациент с коронавирус почина на 19-ти. В област Златибор вирусът е потвърден при още 100 души. В предишните дни четирима души починаха. В отделенията за COVID-19 на Клиничния център в Ниш има 291 пациенти, шестима от тях са на апарати за изкуствена вентилация. 99 заразени пациенти се лекуват в Клиничния център в Крагуевац, шестима в най-тежко състояние са на респиратор. По последни данни са регистрирани 46 нови случая в сръбските райони в Косово и Метохия, а двама души са починали.

Източник: actualno.com

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!