BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Изложба на непобедимите – Арт офанзива“ бе открита в Българския културен център в Одеса

  • Written by:
Снимки: БТА, Одеса

„Изложба на непобедимите – Арт офанзива“ бе открита в Българския културен център в Одеса. Експозицията се нарича „Животът в есенни мотиви“ и е авторски проект на Олена Алексеенко, почетен работник на културата на Украйна.

„Това е проект, с който, чрез изкуството, искаме да покажем на зрителите непобедимия дух  на украинския народ. В изложбата са включени работи на 16 автори от Одеса и региона. Двама от художниците имат български корени – Юрий Писмак и Юрий Белчев“, сподели специално за рубриката „БГ Свят“ на БТА Олена Алексеенко.

Официалното откриване на експозицията започна с приветствени думи на почетните гости: Димитър Терзи – директор на Българския културен център, Юрий Работин – председател на Одеската регионална организация към Националния съюз на журналистите на Украйна, Игор Биляков – директор на Одеския зоопарк.

По време на събитието звучаха музикални композиции от групата „Classic Ladies” (Одеско училище по изкуствата № 5), солистът на група „Авжеж” и дуетът на Великодолинска музикална школа.

„Българският културен център е открит не само за българската общност, а и за представителите на многонационалния ни град Одеса. През годината при нас се организират до 50 изложби на изкуството. Ние работим в тясно сътрудничество с всички институции на културата на града и неправителствени организации. И, естествено, тази изложба е част от съвместната ни дейност“, коментира за БТА директорът Димитър Терзи.

Одесчани и гостите на града ще могат да се запознаят с творчеството на авторите до 16 декември, като посетят експозационния салон на Българския център в украинския черноморски град.

/ЙК/

Източник: bta.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!