Общината в Кюстендил отдава жилища на медик от града и лекарка от Босилеград

  • Written by:
Снимка: БГНЕС

Общината в Кюстендил ще отдаде жилища на медик от града и лекарка от Босилеград (Сърбия), които вече работят в районната болница и живеят под наем. Докладната за отдаването е внесена за предстоящото заседание на Общинския съвет.

Лекарят от града е завършил наскоро, сега специализира хирургия и живее под наем. Често му се налага да пътува и до София, където специализира и това са допълнителни разходи за него.

Колежката му от Босилеград работи в АГ – отделението в районната болница и също плаща наем. И двамата ще получат жилища в кв. „Запад“. Наскоро кметът Огнян Атанасов каза, че Общината ще отпуска и стипендии на студенти, които учат медицина:

„В процес сме на уточняване на процедурата, дали ще правим тристранен договор между въпросния студент, Общината и болницата, защото стипендии дава и болницата, и ние имаме предвидени“.

Шестима лекари, които са от Босилеград, са на работа в кюстендилската болница, каза главният лекар на здравното заведение д-р Александър Величков:

„Тези, които работят тук, на двама от тях преди време Общината помогна за жилище, живеят в общински жилища. Другите сами се уредиха, създадоха семейства. Тази идея отдавна съществува – Общината да помага“.

По публикацията работи: Радмила Попова

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!