BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Училищните олимпиади Молдова ще започнат на 27 февруари

  • Written by:

Министерството на образованието, културата и научните изследвания на Молдова обяви вчера организирането на регионални / общински олимпиади за образователни институции от 27 февруари, съобщава Mолдпрес.

Според министерството в същия ден ще започнат зонални олимпиади за професионални и технически образователни институции. „Олимпиадите ще се провеждат с физическото присъствие на хора в центровете за писмени тестове“, казаха от министерството.

В този контекст Министерството на образованието, културата и научните изследвания разработи Инструкция за мерки за превенция и контрол срещу инфекцията на КОВИД-19, приложима за организирането на училищни олимпиади по изучавани предмети, които скоро ще бъдат информирани от местните специализирани органи.

По-рано Министерството съобщи, че училищните олимпиади, планирани за учебната 2021-2022 г., са отложени за неопределено време, докато епидемиологичната обстановка в страната позволи. Впоследствие голям брой родители, ученици и учители поискаха провеждането на олимпиадите съответно на местно и национално ниво, тъй като те са необходима стъпка за участие в регионални и международни олимпиади.

снимка: Министерство на образованието

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!