BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Туристи от Румъния пристигнаха в Измаил

  • Written by:

Туристическият сезон е открит в пристанището в Измаил. Днес  круизният  кораб DIANA с първата група чуждестранни туристи (румънски граждани)  на борда акостира на пристанището, това е част от трансграничния туристически маршрут.

На борда има 50 пътници и 15 членове на екипажа. От следващата седмица туристическият оператор  планира да транспортира туристи до Измаил ежеседмично до края на октомври тази година. Откриването на круизната линия е резултат от I –вия международен форум“ Развитието на туризма в украинските дунавски пристанища – пътят към икономическия растеж в региона „.  Форумът се превърна в платформа за подписване на меморандум за сътрудничество между комуналната служба на Измаилския  градски  съвет  „Бюро за сътрудничество и инвестиции“ и Асоциацията за управление на туристическите дестинации и съоръжения на делтата на Дунав (Румъния).

Трансграничният  круиз е първият проект през последното десетилетие, когато туристическият поток е фокусиран върху посещението на Измаил. Румънските туристи ще имат обзорна  екскурзия с автобус по основния туристически маршрут с посещение на Свято-Покровската катедралата, Диорамата и паметника на загиналите войници (парк-музей „Крепостта“),  пазаруване и обяд с местна кухня. В събота туристите ще посетят Одеса, а вечерта ще имат концерт с участието на  измаилски изпълнители и групи на борда на кораба. В неделя корабът ще  се насочи към Румъния, където круизната програма ще продължи.

Предишна статияСеверна Македония ще плаща разходите за PCR тестове на туристите идващи на посещение в страната
Следваща статияКонкурс на EU PRO за най-добри медийни съдържания

Светлана Драгнева е родена през 1973 г. в с. Виноградное, Болградски район (Бесарабия), Украйна. През 1995 г. завършва българска филология в Югозападния университет «Неофит Рилски» – гр. Благоевград. В момента е докторант в СУ «Св. Климент Охридски». От 1996 г. до днес взема активно участие в културно-просветната дейност на българската общност в Украйна. Заместник-председател е на Асоциацията на българите в Украйна, главен редактор на общоукраинския седмичник на български език «Българите: вчера, днес, утре». Носител е на наградата на ДАБЧ – медал «Иван Вазов», държавна награда на Украйна «Заслужил деец на културата».

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!