BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

СЛЕД ПЕТ СЕДМИЦИ ПАУЗА: Всички ученици се завръщат в училище от днес

  • Written by:

По-възрастните ученици в началното училище и учениците в гимназията днес се връщат в училище,  в съответствие с решението на кризисния щаб.

В Босилеград учениците се връщат в пейките по модела от 1 септември, което означава, че учениците от първи до осми клас ще ходят на училище всеки ден, като са разделени в две смени. За учениците от първи до четвърти клас заниманията започват в 08:00 часа, докато учениците от пети до осми клас започват със заниманията от 11:30 часа.

Учениците от средното училище ще се редуват в класните стаи, в групи от 15 ученици, през седмица.  Учениците от  трети и четвърти клас на гимназията от 19 април са в клас, докато учениците от   първи и втори клас тази седмица ще са на онлайн обучение.

Мерките за безопасност ще продължат да се спазват. Занятията ще се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки и в съответствие с изготвените от Министерство на образованието и науката и Министерство на здравеопазването насоки за работа на системата на предучилищното и училищното образование през учебната 2020-2021 година в условията на COVID-19.

Въпреки че, живеем при извънредни обстоятелства, важно е да не загубим нито една учебна година и да имаме приемственост в образованието, заяви министърът на образованието БранкоРужич.  „Учителите имат право да се отклоняват от програмата с до 20 процента, за да се съсредоточат върху най-важните неща с учениците. Самият процес не е спрян, придобитите знания не са застрашени“, посочи Ружич.

ММ ГЛАСПРЕСС

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!