BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Сдружение Партньори представи спектакъла „Турнето“

  • Written by:

При стриктно спазване на наложените противоепидемични мерки в страната и пред ограничен брой зрители, бе представен заключителния спектакъл  „Турнето“.

С този спектакъл, включващ танци от различни националности, Сдружение „Партньори – Кюстендил“ финализира изпълнението на проект „Разнообразието е богатство“, с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по програма „Социално ангажирани изкуства“ и отбелязва 15 години от създаването си.

С много настроение и професионализъм, с много оригинални хрумки и закачливи костюми, танцьорите пресъздаваха особеностите на танци от Гърция, Румъния, Грузия, Украйна, Русия, Израел, Сирия, Полша и разбира се от България.

Творческия екип на проекта – Лозен Йорданов – режисьор, Тони Кенов – хореограф, Евгени Серафимов – сценография и Катя Хаджийска – костюми, успя изключително професионално да обедини танците от различните националности в един прекрасен букет, който танцьорите поднесоха на публиката.

Беше вълнуващо и предизвикателно, защото в залата бяха нашите сътрудници, съграждани от различни краища на света, които живеят и работят в Кюстендил и които отделиха време, за да ни позволят да се докоснем до спецификата и богатството на родните им култури.

„Този спектакъл е абсолютното доказателство за това, че разнообразието ни обогатява и ни прави по-добри. Обогатен е не само репертоара на танцова формация „Партньори“, обогатени сме с нови знания, нови приятелства и нови мечти!

Надяваме се, че публиката в залата е взела късче от нашата любов и също като нас си е дала сметка за безценното богатство, с което града ни разполага, в лицето на тези прекрасни наши съграждани, дошли от различни краища на света и избрали прекрасния Кюстендил за свой дом!

Отново благодарим на Ефрат Грийн от Израел, Николета Кожокару от Румъния, Елени Сиафарика от Гърция, Акаки Топадзе от Грузия, Светлана Ковтун от Украйна, Людмила Гьошева от Русия, Виолета Ангелов от Полша, Зейн Насер от Сирия! Благодарим за отзивчивостта с която ни помогнахте да се докоснем до вашите родни танци и да ги представим пред кюстендилската публика!

Извиняваме се на всички, които искаха да видят спектакъла и за които нямаше как да осигурим покани. Важно е да бъдем отговорни, за да преминем през поредното Ковид изпитание. Обещаваме, вярваме и с надежда очакваме пролетта или лятото, когато противоепидемичната обстановка ще се нормализира и ще повторим спектакъла за всички вас!“, заявиха от сдружение Партьори.

Източник: dnews.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!