BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Румъния остава основният партньор на гражданите на Република Молдова, заяви Клаус Йоханис след среща с Мая Санду

  • Written by:
Румъния остава основният партньор на гражданите на Република Молдова, като в този смисъл е и съществената подкрепа, оказвана с оглед на справянето с пандемията от КОВИД-19, заяви румънският президент Клаус Йоханис след среща с молдовския си колега Мая Санду в Букурещ, предаде Аджерпрес, съобщава http://www.bta.bg/bg/c/BA/id/2400552

Според съобщение на президентската администрация двамата официални представители са анализирали стадия на прилагане на проектите, договорени по време на посещението на румънския държавен глава в Кишинев на 29 декември 2020 г., отбелязвайки, че през настоящата година Румъния е дарила на Молдова медицинско и защитно оборудване срещу КОВИД-19 на стойност 2,3 милиона евро, както и над 200 000 дози ваксина.

На следващия етап предстои да се осъществи и дарение на 6000 тона дизелово гориво, предназначено за земеделците в Република Молдова, се посочва в съобщението.

По време на разговорите Йоханис е подчертал твърдата подкрепа на Румъния за реформаторския дневен ред, представен от Мая Санду, и е заявил, че Букурещ ще продължава да подкрепя европейския път на Република Молдова.

На свой ред Мая Санду е благодарила за подкрепата на Румъния, особено в трудния контекст, създаден от пандемията от КОВИД-19. Тя е подчертала също, че ще продължи усилията за прилагане на дневния ред на реформи в демократичен и европейски дух, се посочва в съобщението.

Мая Санду пристигна днес на работно посещение в Букурещ на връщане от Страсбург, където участва в сесията на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа /ПАСЕ/.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!