BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Регистрация на деца в босилеградската детска градина по електронен път за учебната 2021/22 година

  • Written by:

Започна  електронно записване на деца в детски градини и предучилищни институции на портала за електронно управление.

Електронна регистрация на деца в детски градини и предучилищни институции в момента се предлага в предучилищни заведения в Сърбия.

Родителите вече не трябва да посещават предучилищната институция, а вече могат да кандидатстват по електронен път на портала за електронно управление.

Услугата е достъпна за всички регистрирани потребители на портала за електронно управление и при използване на тази електронна услуга автоматично се получават необходимите данни от регистъра на ражданията, Централния регистър на задължителното социално осигуряване и регистрите на пребиваване, така че родителите не трябва да подават никакви документи при записване на дете.

Електронното подаване на заявлението се извършва чрез просто попълване на онлайн формуляр по следния начин:

  1. Регистрация на портала – https://euprava.gov.rs/
  2. Услуги
  3. Деца
  4. „еВртић“
  5. Избор на предучилищна институция.

„След попълване на формуляра, нашата институция ще издаде служебен номер на заявката и ще уведоми родителите (по начина, който са избрали) за следващите стъпки. Услугата за електронни заявления е активна, призоваваме родителите да проявят интерес и да направят своята регистрация на портала. Записването в началните училищата също е организирано, така че родителите  не трябва да носят документи на хартиен носител“, заяви Таня Стоименова, координатор за записването на децата.

За всички въпроси, отнасящи се за записване на децата в предучилищното ведомство „Детска Радост“  гражданите могат да получат на  телефон 018/877-899 и на имейл: [email protected].

Повече информация: http://bit.ly/3aDJyB3

ММ ГЛАС ПРЕСС

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!