BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Ракла с идеи“ се отвори в Дома на културата на град Тараклия

  • Written by:

За първи път в районния Дом на културата бе открит кръжок за деца „Ракла с идеи“. Творческата работилница е под ръководството на Лилия Олейник, която помага на младите занаятчии да превърнат своите идеи в обекти на декоративно и приложно изкуство. Целта на кръжока е да се запази креативността у децата, да се помогне в реализирането на възможностите им, да допринесе за развитието на самостоятелност и творческа личност. Децата в работата си използват различни материали и овладяват техниката на „юта филигран“. В близко бъдеще момичетата ще могат да демонстрират работата си пред обществеността. „Ракла с идеи“ ще участва в състезанието –  „Светло Христово Възкресение“, с ръчно изработено изделие „Христос Възкресе!“ Според  главен специалист – старши методист на Дома на културата Галина Мунтян, онлайн състезанието е организирано от Службата за култура на района Тараклия. Първият етап от състезанието ще се проведе на 4 май, вторият на 16 май тази година. Конкурсът се провежда сред служителите на учрежденията на културата на района Тараклия.

Предишна статияДнес се навършват четири години от насилието в Събранието на Северна Македония

Ирина Богоева е родена през 1979 година в град Чадър-Лунга, Молдова (Бесарабия). През 2002 година завършва Софийски университет CВ “Св. Климент Охридски“, Факултет по журналистика и масова комуникация, специалност „Журналистика“. Магистър по специалност Социални дейности. В момента е докторант в СУ “Св. Климент Охридски“. През 2005 година започва да работи като редактор и диктор новини в тараклийското радио „Албена“. От 2017 е собствен кореспондент на Българска Телеграфна Агенция в Тараклия – Център на Българите в Молдова.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!