BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

По десет души дневно преминават през обособената COVID-зона в кюстендилската болница

  • Written by:

По десет души дневно преминават през обособената COVID-зона в кюстендилската болница

Кюстендил, 29 септември /Елица Иванова, БТА/
По десет души дневно преминават през обособената наскоро COVID-зона в кюстендилската болница, съобщиха от областната администрация, след посещение на областния управител Александър Пандурски там.
„Осигурили сме всичко необходимо и не сме преставали да преглеждаме пациенти, които се нуждаят и идват при нас за помощ“, е казал директорът на здравното заведение д-р Александър Величков, цитиран от пресцентъра на областната администрация. Той е посочил, че ситуацията в COVID – отделението към момента е сравнително спокойна. Настанени за лечение са 20 пациенти, трима от които – в реанимация.
За изминалото денонощие положителните случаи с коронавирусна инфекция в област Кюстендил са 43. Починали са двама души – 75-годишна жена от община Сапарева баня и 80-годишен мъж от община Кочериново, които са имали придружаващи заболявания.
Две са откритите COVID-зони на територията на област Кюстендил – в болницата „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил и в болницата „Св. Иван Рилски – 2003“ в Дупница. Зоната в Дупница обслужва шест общини – Дупница, Бобов дол, Сапарева баня, Бобошево, Рила и Кочериново, а тази в Кюстендил – освен областния град и общините Невестино, и Трекляно.
Целта на обособените зони е да се ползват за лечение на хора с доказан COVID-19, които ще бъдат безплатно преглеждани и лекувани. От здравните специалисти болните ще могат да получат безплатна рецепта, за да се лекуват вкъщи. От Министерство на здравеопазването са осигурени и пулсоксиметри, които ще могат да се ползват от пациентите на домашно лечение.
Зоните приемат пациенти без направление от личен лекар.

/РИ/

Източник: bta.bg

Предишна статияСензацията „Шериф“ шокира „Реал“ в Мадрид
Следваща статияСветовен ден на сърцето – 17,5 млн. души умират годишно от сърдечно-съдови заболявания

Aлександър Димитров, роден през 1972 г. в Босилеград, икономист по образование, дълги години работи в неправителствения сектор, участва и организира много събития с културно-образователна цел. Медиите са винаги били предизвикателство в неговата работа, през 2002 г. успява да направи почти невъзможното, след едногодишна работа под негово ръководство в Босилеград започва да работи първата кабелна ТВ в Вранския регион. Като гл. организатор на Великденския фестивал, вече 26 години преврща Босилеград в баклански център на детската радост. Вярва, че опитът ще му бъде полезен и в новата медия „ГЛАС ПРЕСС”.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!