BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ОУ „ Георги Димитров“ отбеляза Денят на земята 22 април

  • Written by:

Учениците от ОУ „ Георги Димитров“ заедно с своите учители отбелязаха Денят на земята 22 април като представиха няколко инициативи свързвани с празника.

По традиция нашите ученици украсиха фоайето на училището, като откриха  изложба от рисунки, посветени на 22 април- Международният  ден на земята. Учениците показаха много творчество и фантазия в своите творби, като се водеха от мотото „Земята е наш дом, днес и всеки ден“. Изложбата на рисунки е част от работната програма на екипа за междупредметни компетенции и предприемачество, който е част от годишния работен план на училището.

С предмети, изработени от отпадъчни материали  учениците  от  по горните класове с ръководител Славица Иванова представиха изложба, като  подредиха предмети, изработени от отпадъчни материали на тема „Рециклирането и разделното събиране на отпадъци“.  Учениците представиха информация за процеса на рециклиране, изтъкнаха ползите от тези процеси и призоваха всички към този разумен начин за изхвърляне и използване на материалите.

Във връзка с отбелязването,  в хола на основното  училище бе проведен и открит урок на тема  „Защитете нашата планета“.  Ученици от осми клас под ръководство на преподавателката по биология Даниела Спасова показаха в подготвените материали глобалните екологични проблеми и последствията, които имат те върху хората и околната среда и как да допринесат за смекчаването на последствията. В презентациите си децата бяха представили свои природозащитни проекти, апелиращи към разделно събиране на отпадъците и тяхното рециклиране, да се пазят водите и околната среда чисти. В разработките си учениците бяха насочили вниманието и към проблемите с глобалното затопляне, с вредата на изхвърляне на старите батерии в природата, замърсяването на въздуха, изсичането на гори.

Всички участниците в отбелязването на празника представиха  многобройни и различни начини, по които всеки човек може да помогне в най-важната мисия на човечеството – да бъде спасена планетата от разрушителната човешката дейност, застрашаваща бъдещето на живота на Земята. Освен че демонстрираха различни техники и креативност, децата отправят послания  да опазят планетата Земя чиста, да се грижат за нея всички заедно, за да е „усмихната”, и да живеят в хармония с природата.

ММ ГЛАСПРЕСС

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!