BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общините в Кюстендилска област са в готовност за предстоящия зимен сезон

  • Written by:

Общините в Кюстендилска област са в готовност за предстоящия зимен сезон

Кюстендил, 26 ноември /Елица Иванова, БТА/
Деветте общини в Кюстендилска област са актуализирали съставите на щабовете за изпълнение на общинските планове за защита при бедствия, а общинската техника е годна за извършване на спасителни дейности при зимни условия. Това съобщиха от областната администрация в Кюстендил, след като са обобщили информацията от кметовете на общини и ръководителите на териториалните структури в региона. Създадена е необходимата организация за снабдяване със стоки и услуги от първа необходимост и е осигурено здравното и медицинско обслужване на населението при усложнена зимна обстановка на територията на общините, посочиха още от областната администрация.
Областното пътно управление в Кюстендил е изготвило планове за зимно поддържане на автомагистрала „Струма“ и републиканската пътна мрежа. Направени са разчети за необходимата механизация, материали и хора на терен.
В готовност е създаденият със заповед оперативен щаб на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението /РДПБЗН/. В една част от общините договорите с изпълнителите, имащи задължения за зимно поддържане на пътищата от общинската пътна мрежа през сезон 2021 – 2022 г., са сключени, а в останалите текат процедури по сключването им, посочиха още от пресцентъра на областната администрация. От там допълниха, че е създадена организация за извличане на закъсали товарни автомобили. За борба с поледиците по пътищата от републиканската пътна мрежа са предвидени достатъчни количества сол, калциев хлорид и пясък.
Създадена е необходимата организация за снабдяване със стоки и услуги от първа необходимост и е осигурено здравното и медицинско обслужване на населението при усложнена зимна обстановка на територията на общините. „Поддържат се актуални списъци на болни на хемодиализа. Представен е и списък на бременни с термин на раждане през зимния сезон, както и информация, касаеща готовността на лечебните заведения за болнична помощ за временно настаняване на пострадали и нуждаещи се от специализирана медицинска помощ“, казаха от областната администрация.
По информация на РУО – Кюстендил, всички училища на територията на областта имат осигурено отопление за предстоящия отоплителен сезон. Създадени са условия за провеждане на нормален учебен процес. Осигурен е транспорт за пътуващите ученици от населените места, в които няма училище.

/РУМ/

Източник: bta.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!