BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Кюстендил е изпратила сигнал до МОСВ във връзка с планираната нова мина в Босилеград

  • Written by:

Община Кюстендил е изпратила сигнал до МОСВ във връзка с планираната нова мина в Босилеград, това информира общинският съветник Огнян Атанасов, по време на сесията на Общински съвет- Кюстендил.

„На 18 август е проведено обществено обсъждане в Босилеград, на което е представени от техен научен институт, са представени документи относно състоянието на реките, от Сърбия, които се вливат в река Драговищица и идват на наша територия. По моя информация състоянието им не е никак добро. В момента се опитвам да се добера до тези документи. Моята молба до кмета на Кюстендил е да сезира отново МОСВ, че в момента ВЕЦ- а , който е на река Драговищица е източен и може да се вземат проби и да се види какво е състоянието и има ли натрупване на някакви отрови във водата. Добрата новина е, че ВЕЦ-Пчелина е спрян и част от нечистотите, които идваха в Струма, трябва да са спрели“, заяви Атанасов.

„Институциите незабавно ще бъдат уведомени, за да вземат проби. Надявам се на активност.Към момента от взетите проби на българска територия всички са в нормата. Темата се следи от Прокуратурата, разпоредено е и кметовете по населените места да следят състоянието на водата “, каза кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Източник: dnews.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!