BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нови противоепидемични мерки са въведени на територията на област Кюстендил

  • Written by:

Нови противоепидемични мерки са въведени на територията на област Кюстендил

Кюстендил, 12 януари /Елица Иванова, БТА/
Нови противоепидемични мерки са въведени на територията на област Кюстендил, със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ д-р Златко Величков. Това съобщава на сайта си РЗИ. Временните мерки са в сила до 26 януари.
В заповедта е записано, че от днес се преустановяват провеждането на планов прием и планова оперативна дейност във всички лечебни заведения на територията на областта. Забраняват се и свижданията в лечебните заведения. Заповедта предвижда и засилване на контрола на територията на областта по отношение на спазването на противоепидемичните мерки.
По данни на Областния оперативен щаб през вчерашния ден в област Кюстендил са извършени 539 имунизации /предимно бустерни дози/. Хората със завършен ваксинационен цикъл на територията на областта са 33 563, а направените бустерни дози – 8761.
Четиринадесет дневната заболеваемост в Кюстендилска област вече е 806,9 на 100 хил. души население. От деветте общини в областта единствено община Бобов дол е още в червената зона, докато всички останали влязоха в тъмно червената COVID – зона.
За изминалото денонощие новите положителни проби в Кюстендилска област са общо 93. В трите болници в областта след усложнения се лекуват 104 души. Двама души са починали през изминалото денонощие – жена на 66 г. от община Рила и мъж на 62 г. от община Невестино. И двамата са имали придружаващи заболявания, допълниха от щаба.

/ЛМ/

Източник: bta.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!