BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

На Никулден запалиха коледната елха в Одеса

  • Written by:
Моменти от запалването на главната коледна елха на Одеса на улица Дерибасовска. Снимки: БТА, Одеса

В деня на православния празник на свети Николай бе запалена коледната елха в Одеса на централната улица Дерибасовска. Коледното дръвче е украсено със стилизирани елементи от традиционни украински орнаменти и синьо-жълта панделка.

На главната градска улица се събраха родители с децата си, които се радваха на цветните огньове.

„Благодарение на нашите въоръжени сили днес можем да застанем до тази коледна елха. Това е елха на единството, елха на несломимостта на украинския народ“,  приветства присъстващите кметът на града Геннадий Труханов.

Събитието е организирано под егидата на Департамента на културата, международното сътрудничество и евроинтеграцията към Одеския градски съвет.

Настроение на гостите създаваха коледните мелодии на Одеския градски театър за духова музика „Александър Салик“.

„През тази година за първи път по нов стил на празника на свети Николай в Одеса се запалват огньовете на главната градска елха. Това за децата е една много голяма емоция и радост. Благодарение на нашите въоръжени сили, които ни пазят, ние можем да организираме за децата и гражданите това събитие“, сподели пред рубриката „БГ Свят“ на БТА директорът на Градския театър за духова музика Надежда Чернева.

Главната коледна елха в Одеса се намира на около 50 метра от националния пресклуб на БТА в града, който бе открит на 24 юни.

/МГ, ИКВ/

Източник: bta.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!