BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Над 7,5 млн. лева са получили в Кюстендилска област фирми и предприятия за преодоляване на последствията от пандемията

  • Written by:

Над 7,5 млн. лева са получили в Кюстендилска област фирми и предприятия за преодоляване на последствията от пандемията

Кюстендил, 10 декември /Елица Иванова, БТА/
Над 7,5 милиона лева са получили в Кюстендилска област фирми и предприятия за преодоляване на последствията от пандемията, съобщи за БТА Любомира Велинова – управител на Областният информационен център в Кюстендил. По различни проекти са кандидатствали общо 422 фирми и предприятия от региона. „Като цяло мога да кажа, че всички фирми и предприятия, кандидатствали за подпомагане за преодоляването на последствията от тази криза, са получили средства“, каза Велинова.
На работна среща днес тя обобщи резултатите от одобрените проекти с европейско финансиране от 2014 г. до момента. Одобрените проекти на територията на Кюстендилска област са общо 744, на стойност 201 млн. лева, като сумата включва и съфинансиране от страна на бенефициентите. Най-много проекти от деветте общини в областта са реализирани в община Кюстендил – 358 договора, на стойност 70 млн. лв. и в община Дупница – 225 договора за 62 млн. лв.
Оперативната програма с най-много сключени договори е „Иновации и конкурентоспособност“, където са сключени общо 494 договора. „Това се дължи на последните две години, когато редици фирми сключиха договори по тази програма за справяне с икономическите последствия от пандемията“, уточни Велинова. Оперативната програма, по която има най-много инвестирани европейски средства е „Региони в растеж“, където са инвестирани 48 млн. лв., като основните бенефициенти отново са общините в Кюстендил и Дупница.
Нито един проект не е реализиран по оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“.
/РЗ/

Източник: bta.bg

Предишна статияКоронавирусът в България: Спад в броя на настанените в болници, намаляват и активните случаи
Следваща статия10. декември – международен ден на човешките права

Aлександър Димитров, роден през 1972 г. в Босилеград, икономист по образование, дълги години работи в неправителствения сектор, участва и организира много събития с културно-образователна цел. Медиите са винаги били предизвикателство в неговата работа, през 2002 г. успява да направи почти невъзможното, след едногодишна работа под негово ръководство в Босилеград започва да работи първата кабелна ТВ в Вранския регион. Като гл. организатор на Великденския фестивал, вече 26 години преврща Босилеград в баклански център на детската радост. Вярва, че опитът ще му бъде полезен и в новата медия „ГЛАС ПРЕСС”.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!