BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

КЪМ 50 УНГАРСКИ ПРЕДПРИЯТИЯ ЗАПОЧВАТ РАБОТА В СЪРБИЯ

  • Written by:

Суботица – Председателят на Съюза на унгарците във Войводина и Парламента на Войводина Ищван Пастор оповести за откриването на 50-тина Унгарски предприятия в Сърбия, от които повечето ще са на територията на Войводина. Той добавя, че унгарското правителство подкрепя тази инициатива с около 50 милиона евро безвъзмездно,  като основно с тази програма се занимава Министерството на външните работи на Унгария.

Въз основа на два конкурса, които миналата година бяха разписани, към 50 унгарски предприятия ще започнат работа в Сърбия, повечето във Войводина и това предимно в среди където унгарците са мнозинство, което е естествено и очаквано. Предприятията тук имат необходимия професионален и човешки ресурс, както и спокойствие за реализация на своите производствени програми, каза г-н Пастор за ПАНОН РТВ.

Тези инвестиции са важни и са резултат от политическия климат, който се изгражда между Сърбия и Унгария в последните над 10 години. По този начин се откриват нови работни места и хората остават да живеят по своите родни места.

Радица Димитрова

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!