BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Заради COVID мерките: Отменят част от културните събития в Кюстендил

  • Written by:
DarikNews.bg

Поради въведените противоепидемични мерки се отменят част от културните събития в Кюстендил, съобщиха от отдел „Култура и духовно развитие“.

Отменено е петнадесетото издание на Международния фестивал за стара градска и шлагерна песен – „Пей сърце“. Той трябваше да се проведе на 11 и 12 септември. Поради действащите противоепидемични мерки се отменя и десетото юбилейно издание на Международния фестивал „Балканска черга“, който беше планиран за 17-19 септември в село Шишковци.

Новите случаи на коронавирус в Кюстендилско за 32

Няма да се проведе и традиционният Празник на плодородието. Към момента в културния календар остава връчване на Национална награда за музика на името на „Акад. Марин Големинов и тържествен концерт по случай Международния ден на музиката и 113 години от рождението на Марин Големинов, което ще се случи на 28 септември, както и поднасянето на венци и цветя по повод Независимостта на България.

В календара за 20-23 октомври остава и 25-ти Международен конкурс за класическа китара „Акад. Марин Големинов”.

Източник: dariknews.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!