BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ЗАПОЧНА IX БЛАГОТВОРИТЕЛНА КОЛЕДНА ИНИЦИАТИВА В БОСИЛЕГРАД

  • Written by:

СТАРТИРА НА 1 ДЕКЕМВРИ И ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДО 22 ДЕКЕМВРИ

От 1 до 22 декември ще се проведе Деветата благотворителна акция, организирана от Сдружение „ГЛАС“ – Босилеград в партньорство с Българска Телеграфна Агенция. Инициативата традиционно съвпада с отбелязването на годишнината на пресклуба на БТА в Босилеград, който тази година ще отбележи шест години от създаването си.

Поради пандемията от Ковид-19 и продължаващата лоша епидемиологичната обстановка и тази година събитието ще се проведе онлайн. Опитът и резултатите от миналите години ни показват, че тазиинициатива е устойчива и ежегодно се разраства, като постоянно се увеличават и младежките дейности, които благодарение на средствата от благотворителната проява се реализират. Една част от събраните средства ще бъдат предназначени за крайно нуждаещи се босилеградски семейства и деца.През изминалите осем години бяха събрани над 23 хиляди евро, благодарение на щедростта на различни институции,бизнесмени, приятели и партньори на сдружение „ГЛАС“ от България и Сърбия.
Благотворителната акция ще започне днес, 1 декември и ще продължи до 22 декември, когато ще се проведе и тържество по-повод годишнината на пресклуба на БТА в Босилеград. Същия ден ще бъде обявена официално събраната сума от благотворителната акция. На този ден ще разберем и носителите на първата награда с името на покойния директор на БТА Максим Минчев,„за принос в развитието на гражданското общество и демократичните ценности“. Наградата е учредена тази година от страна на сдружение „ГЛАС“ в знак на уважение и благодарност към делото на Максим.

„От името на сдружение „ГЛАС“ изказваме специални благодарности към  всички досегашни дарители. Ще се радваме да споделите с нас поредната IX благотворителна онлайн инициатива. Нека и този път заедно, в навечерието на Коледа, да съберем малко средства, с които да подкрепим различни младежки инициативи и крайно нуждаещи семейства и деца в Западните покрайнини.

Р.Д

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!