BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Задължителен медицински преглед за първокласници в Община Босилеград

  • Written by:

Здравния център в Босилеград вчера се проведе задължителен  медицински преглед на децата от предучилищното ведомство, които ще бъдат първолаци през  учебна 2021/2022 година.

От 1 септември в община Босилеград в първи клас ще тръгнат само 42 ученици. В централното основно училище в града и село Райчиловци ще се учат 36 деца, а останалите 6 в подведомствените училища в селата.

Децата бяха прегледани от оториноларинголог, офталмолог, физиатър, зъболекар. Задължителна част от прегледа е и лабораторен анализ на кръв и урина, проверка на ваксинационния статус и ваксинациите.

Тъй като в нашия Здравен център няма оториноларинголог, офталмолог, физиатър, те се наемат от други здравни заведения за извършване на прегледите. След прегледа  Здравния център прави доклади и ги изпраща през портала за електронно записване директно в училището. Така че, след системния преглед единственото задължение на родителите е да заведат детето на психологическо-педагогическа проверка в училището.

От 10 май бъдещите първокласници ще преминат през психологическо-педагогическа проверка на подготвеност за училище, която вършат училищният психолог, педагог и логопед.

От училището казаха че до 21. май ще приключи записването на първокласници.

ММ ГЛАСПРЕСС

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!