BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Кюстендил ще заработи пункт за разделно събиране на хартия и пластмаса

  • Written by:

В Кюстендил ще заработи пункт за събиране на хартия и пластмаса, това съобщиха кметът на Кюстендил Петър Паунов и общинският еколог Ирина Велкова.

Всеки четвъртък, между 9:00 и 13:00 часа, жители на общината ще може да се освободят от излишната хартия и пластмаса на пункт при цирковата площадка в Кюстендил, съобщи Паунов.

„Там ще има колеги, които сортират отпадъците на място, за да не се налага да я извозваме, да замърсяваме допълнително нерегламентирани сметища и да препълваме контейнерите. Отпадъците ще бъдат предавани директно на фирми, които работят с разделянето на отпадъци“, каза Паунов.

Организаторите апелират към всички, които ще се включат в акциите, да сгънат хартията и картонените опаковки, а пластмасовите шишета – да смачкат и да премахнат капачките им.

„Тази възможност е не само за домакинствата, но и за търговците“, каза още Паунов.

Кметът обяви и друга екологична инициатива на общината – за поставяне на компостери, в които да се събират зелени отпадъци. Те ще бъдат преработвани за наторяване. За целта жителите на общината трябва да попадат в кметството молба за предоставяне на компостерни контейнери, за които те ще поемат грижата, за да не се изхвърлят в тях и други отпадъци.

Източник: dariknews.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!