BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Кюстендил са одобрени важни проекти, свързани с битовите отпадъци

  • Written by:
/ www.ecology-and-infrastructure.bg

Важни проекти, свързани с битовите отпадъци на територията на област Кюстендил, са получили одобрение от Областния експертен съвет по устройство на територията.

По време на заседанието експертният съвет е изразил положително становище за одобряване от областния управител и издаване на разрешение за строеж за обект „Регионален център за третиране на неопасни отпадъци“ за общините Кюстендил, Дупница, Сапарева баня, Бобов дол, Невестино и Трекляно.

Положително становище е получил обектът „Инсталация за предварително третиране на смесено събрани битови отпадъци и компостираща инсталация за разделно събиране и оползотворяване на зелени и/или биоразградими отпадъци, включително изграждане на външни връзки за водоснабдяване и електроснабдяване“, с местонахождение с. Радловци, община Кюстендил. Проектът се отнася до общините Кюстендил, Невестино и Трекляно.

Одобрен е бил и обектът „Компостираща инсталация за разделно събрани зелени и/или биоразградими отпадъци и на инсталация за предварително третиране на битови отпадъци“, намиращ се в землището на с. Джерман, община Дупница, отнасящ се до общините Дупница, Сапарева баня и Бобов дол.

Източник: dariknews.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!