BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Кюстендил започва проект за намаляване на битовите отпадъци

  • Written by:

Първа копка по проект за намаляване на количеството депонирани битови отпадъци, генерирани в общините Кюстендил, Невестино и Трекляно, беше направена в с. Радловци, община Кюстендил.

На официалната церемония беше дадено началото на строително – монтажните дейности по изграждане на екологичната инфраструктура за Регионалното сдружение за управление на отпадъците „Рила Еко“, съобщава БТА.

Проектът е финансиран по ОП „Околна среда“ и съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие по процедура за проектиране и изграждане на компостиращи инсталации и на инсталации за предварителна третиране на битови отпадъци.

Бенефициент по проекта е община Кюстендил, а партньори са общините Невестино и Трекляно. Проектът е с общата стойност 9 748 590,60 лв.

Трите общини по проекта имат проблеми с депонаринето на отпадъците си. Кюстендил и Трекляно сега транспортират боклука си до депото в Перник, а Невестино – до Самоков, което оскъпява сметосъбирането.

Източник: dariknews.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!