BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В българско училище „Васил Левски“ в Кишинев настъпи заключителен етап на проекта за техническата обезпеченост на учебния процес

  • Written by:

В българско училище „Васил Левски“ в Кишинев, Молдова настъпи заключителен етап на проекта за техническата обезпеченост на учебния процес. Това съобщи вчера администрацията на учебното заведение на страницата си във фейсбук. Проектът „Българския теоретичен лицей „Васил Левски“ – модерно европейско училище“ по програма „Българска помощ за развитие“ се осъществява съвместно с обществената асоциация Институт за регионално развитие „Тук и сега“.

Вече е закупено оборудването, което в близко бъдеще ще се монтира по класните стаи, съобщава glaspress.rs Основната цел на проекта е техническа обезпеченост на учебния процес – да се подобри качеството на звук и картина при работата със звукова и медийна техника, да се повиши качествено обучение в извънкласни форми, свързани с българската музикална култура, привличане на деца от различни административни райони в Молдова с компактно българско население.

Проектът предполага мултимедийно оборудване за класните стаи (с проектори, екрани, лаптопи, компютри) и техническо обзавеждане зала за училищни представления (с професионални тонколони, професионални безжични микрофони, конферентен микрофон, дигитално пиано, светодиодно осветление за сцена и друго). На 3 март тази година българският посланик в Република Молдова Евгени Стойчев и директорката на лицея „Васил Левски“ Наталия Ярославская подписаха споразумение на стойност 48 719 лева, отпуснати от Министерството на външните работи на Република България по проекта.

Предишна статияАрхангелова задушница е – молим се за душата на починалите

Ирина Богоева е родена през 1979 година в град Чадър-Лунга, Молдова (Бесарабия). През 2002 година завършва Софийски университет CВ “Св. Климент Охридски“, Факултет по журналистика и масова комуникация, специалност „Журналистика“. Магистър по специалност Социални дейности. В момента е докторант в СУ “Св. Климент Охридски“. През 2005 година започва да работи като редактор и диктор новини в тараклийското радио „Албена“. От 2017 е собствен кореспондент на Българска Телеграфна Агенция в Тараклия – Център на Българите в Молдова.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!