BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Босилеград приключи срещата на журналисти от България, Северна Македония, Молдова, Украйна и Сърбия

  • Written by:

На 19 август т.г. в Босилеград стартира обучението по дигитален маркетинг, организирано от сдружение „ГЛАС“ по  проекта „Онлайн платформа ГЛАСПРЕСС“. Срещата имаше за цел да мотивира, вдъхнови и развие специфични умения на екипа, да се опознае по добре и да се почувства по-сплотен. Събралите колеги, в продължение на няколко дни ще обсъждат постиженията на почти петгодишната дейност на портала и бъдещите перспективи за развитие.

През първия ден от събитието   бе организирана среща  г-н Димитър Цанев,  генерален  консул на Р България в Ниш, Р  Сърбия. Обсъдена бе проблематиката  на българската общност в Сърбия, С. Македония, Украйна и Молдова, свързана с обучението на майчиния български език,  развитието на културата и социално-икономическото положение на българите там.

На 20 август лекторът от София Красимир Петков изнесе онлайн лекция  по дигитален маркетинг, която е важна за развитието на  специфичните умения на екипа. За съжаление само колегата от Северна Македония Зоранчо Маринков, поради заболяване  от ковид не присъства и участва в лекцията онлайн. Екипът на „ГЛАСПРЕСС“ му пожелава бързо оздравяване.

Същия ден участниците в обучението се  запознаха с дейността на  основно училище „Г. Димитров“ в Босилеград. От исторически план особено  значимо беше посещението на село Извор в община Босилеград,  където гостите имаха възможност да видят уникалния храм „Света Троица“ и първото килийно училище в Босилеградско.

На 21 август кореспондентите на онлайн порталаwww.glaspress.rs, освен обучението по дигитален маркетинг, посетиха и село Божица и Власинското езеро. Огромно впечатление остави у журналистите църквата „Св. Никола“ в с. Божица,която се смята за една от най-старите църкви в региона, (14 -15 век). Преди посещението на селото гостите и домакините на събитието преклониха глави пред делото на великия българин – Васил  Левски на паметника му в центъра на Босилеград.

Обучението, срещата събра колегите на онлай портала „ГЛАСПРЕСС“от   Сърбия,  България, Северна Македония, Молдова и Украйна.

Работата на онлайн платформата „ГЛАСПРЕСС“ през 2021-ва година е финансирана от страна на Министерството на външните работи на Р. България по програма „Българска помощ за развитие“.

ГЛАСПРЕСС

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!