BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ВИДЕО: „ХХVIII Международен детски Великденски фестивал – Босилеград 2021“

  • Written by:

Поради стеклите се обстоятелства покрай Корона вируса, взетите мерки и извънредните условия, заобикалящи ни повече от една година, принуди сдружение „ГЛАС” и организационния екип на Великденския фестивал в Босилеград да вземат решение да организират отново онлайн конкурс, но за разлика от миналата година сега ще се проведе и състезанието за най-здраво Великденско яйце в рамките на „28-мия Международен детски Великденски фестивал Босилеград – 2021”. Мероприятието ще се проведе като се спазват всички препоръки за безопасност относно Ковид пандемията, съобразявайки се с мерките наложени от Кризисния щаб.

This image has an empty alt attribute; its file name is 301-683x1024.jpg

Макар и в затруднени условия организаторите на фестивала ще излъчат победители в традиционните Великденски категории, благодарение на онлайн фото конкурса „ДОБРОТО ЩЕ ПОБЕДИ”. Очакванията са да се получат интересни изображения, които пряко отразяват темите на Великденския фестивал в Босилеград и посланието, което това събитие изпраща вече 27 години за един по-хубав свят без граници и предразсъдъци.

Конкурсът е отворен за всички, без ограничения във възрастта.

Участниците ще могат да участват с едно изображение във всяка една от трите категории:

  • Най – хубаво Великденско яйце, …………………..( изпращане на снимки от 29-ти април до 2-ри май);
  • Най – оригинално Великденско яйце, ……………( изпращане на снимки от 29-ти април до 2-ри май);
  • Спомен от миналите Великденски фестивали,….( изпращане на снимки от 26-ти април до 2-ри май);

За да участвате в конкурса е необходимо да посетите Великденския сайт www.festival-bosilegrad.info в посочените срокове в зависимост от категорията и да следите указанията, които ще намерите там. Избирате желаната категория, въвеждате вашите данни – име, фамилия, адрес (град, държава) и тел. за контакт.

Всички участници в конкурсите ще получат специални грамоти, а финалистите и призьорите във всички категории ще получат различни допълнителни награди (ученически аксесоари, спортни реквизити, купи, медали, грамоти и др.).

Награждаването на победителите в онлайн конкурса „ДОБРОТО ЩЕ ПОБЕДИ” ще се проведе на 1-ви юни, по повод Международния ден на детето.

This image has an empty alt attribute; its file name is 302-683x1024.jpg

Състезанието за най-здраво Великденско яйце ще се състои в училишния двор на 2-ри май (неделя), като заявките ще се провеждат предишния ден (събота, 1-ви май) отново в двора на училището, както и в неделя преди състезанието. Право на участие имат всички деца от 1-ви до 8-ми клас.

С подробностите за фестивала Александър Димитров, председател на сдружение „ГЛАС“ и главен организатор на мероприятието.

Журналист: Александър Тодоров
Монтаж: Микица Костов
Отговорен редактор: Петър Виденов
Продукция: ФАР ТВ
април 2021

Източник: far.rs

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!