BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Великденската служба в Молдова ще се провежда с присъствието на енориаши

  • Written by:

Тази година властите на страната разрешиха Великденската служба  да бъде с присъствието на енориаши. Задължителното условие е  – спазването на социална дистанция и носенето на маски, съобщи Епископ Кахулски и Комратски Анатолий, предава Gagauzinfo.MD.

„В църквите на касата имаме нови маски, молим енориашите да ги ползват. По същия начин ще контролираме това и през Великденската нощ. Освен това, ще назначим хора, които ще следят за спазването на социалната дистанция, ще привлечем карабинери, ще назначим полицаи“, каза епископът Анатолий.

Той също така призова хората да бъдат отговорни, да се грижат както за собственото си здраве, така и за здравето на хората около тях.

Тази година Великден се пада на 2 май.

Предишна статияКЪМ 50 УНГАРСКИ ПРЕДПРИЯТИЯ ЗАПОЧВАТ РАБОТА В СЪРБИЯ

Ирина Богоева е родена през 1979 година в град Чадър-Лунга, Молдова (Бесарабия). През 2002 година завършва Софийски университет CВ “Св. Климент Охридски“, Факултет по журналистика и масова комуникация, специалност „Журналистика“. Магистър по специалност Социални дейности. В момента е докторант в СУ “Св. Климент Охридски“. През 2005 година започва да работи като редактор и диктор новини в тараклийското радио „Албена“. От 2017 е собствен кореспондент на Българска Телеграфна Агенция в Тараклия – Център на Българите в Молдова.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!