BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Болградският общински съвет сключи две споразумения за бъдещето развитие на града и региона

  • Written by:
Снимки: Болградски общински съвет

Кметът на град Болград Сергей Димитриев взе участие в бизнес среща с президента на Украинския национален комитет на международната търговска палата (ICC Украйна) Володимир Щелкунов и други представители на организацията. Събитието се проведе в Одеса и беше посветено на сътрудничеството и съвместните проекти в региона, населен предимно с българско население. Това съобщава сайтът на Болградския общински съвет.

Резултатът от срещата бе подписването на споразумение за сътрудничество между Украинския национален комитет на международната търговска палата и град Болград. „Това е началото на ползотворно сътрудничество и инвестиции в Болград и Болградската община. То е важно за предприемачите и производителите, за популяризирането на производството им на чужди пазари, както и за привличане на инвестиции“, подчертаха участниците в срещата.

Второто значимо споразумение за Болград е договорът за сътрудничество с Лигата на земеделците и фермерите от Дунавския регион, която също е партньор на Украинския национален комитет на международната търговска палата. Фермерите от Болградската община се срещнаха с представители на земеделската лига,  обсъдиха ключови проблеми, възможности за сътрудничество и развитие.

Отбелязано бе, че лигата на земеделците и фермерите от Дунавския регион ще започне активна дейност в  развитието на селскостопанския сектор в Бесарабия. Целта е излизане от кризата и осигуряване на успешното развитие на земеделието в Дунавския регион през следващите десет години.

/МГ/

Източник: bta.bg

Предишна статияПосланик Петко Дойков участва в отбелязването на празника на община Цариброд

Светлана Драгнева е родена през 1973 г. в с. Виноградное, Болградски район (Бесарабия), Украйна. През 1995 г. завършва българска филология в Югозападния университет «Неофит Рилски» – гр. Благоевград. В момента е докторант в СУ «Св. Климент Охридски». От 1996 г. до днес взема активно участие в културно-просветната дейност на българската общност в Украйна. Заместник-председател е на Асоциацията на българите в Украйна, главен редактор на общоукраинския седмичник на български език «Българите: вчера, днес, утре». Носител е на наградата на ДАБЧ – медал «Иван Вазов», държавна награда на Украйна «Заслужил деец на културата».

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!