BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бившият студентски лидер в ЮЗУ Стефан Иванов представи романа си „Песента на Славея“ пред публика с маски в Благоевград

  • Written by:

Емблематичният студентски лидер от първите години на демократичните промени, оглавил окупационната стачка в ЮЗУ „Неофит Рилски“, Стефан Иванов представи новата си книга „Песента на Славея“ пред благоевградска аудитория. Литературната сбирка се състоя във фоайето на читалище „Никола Вапцаров“ при спазване на противоепидемични мерки, въведени от председателя Васил Новоселски, включващи измерване на температурата, маски и осигуряване на дистанция между хората от публиката.  Авторът бе представен от проф. Антони Стоилов, който във визитката акцентира на ключови моменти от битието  на своя студент, който е избран за говорител и лидер на ФНСД в ЮЗУ и участва в ръководството на СДС в Благоевград, след което политическата му кариера продължава във възходяща градация в родния му град София.

Стефан Иванов е в актива на столичната организация на СДС, член на НИС,  зам. председател, когато начело на синята пария е президентът Петър Стоянов,  3 мандата общински съветник в СОС. В момента е докторант в ЮЗУ по „Нова и най-нова история“. Романът „Песента на Славея“ е третата книга на Стефан Иванов, в която основната сюжетна линия е свързана с възродителния процес, пречупен през съдбите на петима абитуренти, в него няма политика. „Усещах огромна емоция в себе си и исках да я изразя в тази книга. В книгата няма политика и не давам оценки.  Вярвам, че духът побеждава материята, а ние, българите, сме духовен народ, докоснат от Божествената искра и ще преминем през всички изпитания“, заяви Стефан Иванов.

Той получи специален поздравителен адрес от бившия зам. ректор на ЮЗУ проф. Атанас Попов, който по здравословни причини не присъства на събитиео. Сред аудиторията бяха много от старите седесари и приятели на автора, като Михаил Бащавелов,  Тони Даскалов, Мария Велинова, Стоян Влахов,  Красимира Пранжева, учители и преподаватели, повечето от които се наредиха за автографи. След вълнуващата среща Стефан Иванов гостува в дома на шефката на Второ студентско общежитие Мария Сандева, която го нагости с домашен боб и гарнитура от спомени и прекрасно настроение.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Източник: struma.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!