BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Акция за даряване на кръв се проведе в Община Босилеград

  • Written by:

Общо 33 души на различна възраст дариха кръв в поредната акция на Общинската организация на Червения кръст в Босилеград в партньорство с Института за кръвопреливане от Ниш. Сред тях бяха трима гимназисти, за които това беше първо кръводаряване.

Кампанията се провежда в памет на полицай Слободан Петков, който загива по време на НАТО бомбардировките на СРЮ в Косово и Метохия през 1999 г.

От Червения кръст в Босилеград благодариха на сънародниците си за отзивчивостта, с която се включват в акциите за набиране на кръв.

„Кръводаряването е много важно, защото то е много полезно за човешкото тяло, обновява кръвните клетки, подобрява тонуса на човека, спомага за много процеси в човешкото тяло. Предстоят Великденски празници и в болниците  има изключително голяма нужда от кръв, особено при създалата се епидемиологична обстановка в страната “, споделиха от Общинската организация на Червения кръст.

Огромната благодарност  изказваме към всеки отзовал се на призива да дари кръв, както и на младежите, благодарение на които акцията е повече от успешна. Следващата кръводарителска акция ще с проведе  през май в партньорство с Военно медицинската академия в Белград, каза Руска Божилова, секретар на босилеградския Червен кръст.

Снимка: Червен кръст – Босилеград

ММ ГЛАС ПРЕСС

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!