BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Акция в Кюстендил срещу издаването на фалшиви COVID сертификати

  • Written by:
Проверява се медицнски център в града

Акция на полицията в Кюстендил по сигнал за разпространение на фалшиви сертификати за COVID-19. Проверени бяха документи, архиви и отчети в медицинския център в града.

Разследването тръгва от Велико Търново, където са задържани четирима души, за които са събрани данни, че са посредници. Двама души се издирват. За тях е ясно, че са си купили такива сертификати. Те обаче вече са в чужбина.

Органите на МВР са тръгнали по следите на евентуално престъпление, след като са получили сигнал за мъж от Велико Търново, който разпространява фалшиви COVID сертификати. Той е задържан. В телефона му е открит разговор с жена, която вероятно е последният купувач на фалшив тест.

До момента са установени 4 фалшиви теста.

Цената на фалшивия сертификат е била 500 лева, като от тях 100 лева са оставали за посредника от Велико Търново, а 400 лева са разпределяли медицинските лица.

Източник: nova.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!