BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

COVID-19: В Молдова ситуацията се влошава

  • Written by:

От коронавирус в Молдова почина още 1 човек, а общият брой на заразените достигна 423 души. От тях само дне сса определени 70 човека.

Министърът на здравеопазването, труда и социалната защита Виорика Думбравяну съобщи, че през последния ден са проведени 329 теста за коронавирус, 70 от които показват наличието на COVID-19. Двама нови пациенти с коронавирус пристигнаха наскоро от Великобритания и Русия.

При 68 се е случило местно разпространение на вируса, като 33 от тях живее в Кишинев, 10 – на Стефан-Води, 6 – в Приднестровието, 4 – в Сороки, по 3 – в Сынджерей, Кагул и Хынчещи, по 1 човек в Новите Анени, Белци, Бричени, Орхей, Фълещи, Яловени.

Министърът съобщи, че един човек е починал от коронавирус в Приднестровието. Общо броят на смъртните случаи от вируса и усложненията, причинени от него, достигна 5 души.

По време на брифинга министър-председателят Йон Кику съобщи, че с Решение на Комисията за извънредни ситуации в 3 населени места в Молдова е въведена карантина и призова гражданите и местните власти да спазват установените правила за населените места, в които е поставена карантина. Според него пикът на честотата на COVID-19 в Молдова се очаква около 10 април. Той призова всички жители на страната да спазват мерките за предотвратяване на разпространението на COVID-19.

Със специален призив той се обърна към църковните служители и вярващите, като ги призова да се „молят на Бога у дома“.

Според най-лошите прогнози, към края на април, в Молдова може да има около 28 000 заразени от COVID-19.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!