BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Честването на 3 март в Болград

  • Written by:

По случай националния празник на Република България – Деня на Освобождението, в Болград  се проведоха празнични мероприятия с участието  на граждани и организации, представители на властта, ученици, учители и обществеността.

Честването започна от сутринта  с тържествен църковен  молебен за загиналите за свободата  на България в  Свято-Николската църква и продължи с официална церомония пред  Мемориала на българските опълченци – участници в Руско-турската освободителна война от 1877-78 г.  и към всички знайни и незнайни герои. Мемориалът е открит  по инициатива и със съдействието на Асоциацията на българите в Украйна и на мнозина сънародници и съмишленици през 2012 г.

Приветствени  слова към присъстващите отправиха благочиният на църквите на Болградски район – протойерей отец Стефан Турлак, председателят на Болградския районен съвет  Михаил Садаклиев,  секретаря на Болградския градски съвет  Вера Николаенко.  Поздравителен  адрес бе зачетен от името на  президента на Асоциацията на българите в Украйна и народния депутат Антон Киссе.

След церемонията на полагането на цветя, ученици от Болградската гимназия «Георги Раковски» от младшата и старша вокална група «Здравец» с ръководител  Димитър Русев изпълниха красиви патриотични песни.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!