BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Хандбалистите на Северна Македония записаха първата победа и се класираха за втория етап на световното първенство в Египет

  • Written by:

Най-добрият спортен отбор в историята на Северна Македония – мъжкият национален отбор по хандбал на страната, най-накрая отговори на очакванията на многобройните си фенове. След убедителните поражения на първите два мача на Световното първенство в Египет, днес македонските национали успяха да записат първата победа и да се класират за участие в главния етап на първенството.

Съперник на македонския отбор в последния мач от група „G“ бяха хандбалистите на Чили. Първото полувреме от мача премина в равна игра на двата отбора, а на почивката предимство от един гол имаше Чили. През второто полувреме македонските хандбалисти показаха най-добрата игра на шампионата досега. Водени от капитана Кире Лазаров, националите на Северна Македония по полека увеличиваха преднината в резултата и на края записаха сигурна победа от 32-29.

Най-ефективните хандбалисти в националния отбор на Македония бяха Кире Лазаров с осем гола, а Жарко Пешевски и Ненад Костески вкараха по пет.

Сега тбора на Северна Македония продължава участието на Световното първенсто с още три мачове в осминафиналнaта група. Македонските национали са в новосформираната група „IV“, заедно с отборите на Словения, Русия и Беларус. В групата ще бъдат и досегашните съперници на Северна Македония – Швеция и Египет, но македонския отбор няма да играе отново с тях. Заради пораженията в първите два кръга македонските хандбалисти влязоха в новосформираната осминафинална група с нула точки и ще им бъде много трудно да спечелят едно от първите две места в групата, които водят до място в четвъртфиналите.

Независимо от това, класирането в главната фаза на шампионата е голям успех за това поколение хандбалисти на Северна Македония. Отборът на това първенство играе в значително подмладен състав, поради контузии и пенсионирането на някои хандбалисти. Също така трябва да се отбележи, че македонските хандбалисти разбраха, че ще участват в първенството в Египет, само три дни преди първия мач. Именно тогава поради голям брой заразени играчи от COVID-19, националния отбор на Чехия мораше да откаже участието си на първенството и на негово место дойде Северна Македония която беше първа резерва.

Мачовете в новата група започват в сряда. Първият съперник на Северна Македония ще бъде Словения, след това в петък е двубоят с Русия. В третия и  последен мач в групата македонските хандбалисти ще играят срещу отбора на Беларус, в неделя на 24-ти януари.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!