BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Фондация Българска Памет стимулира младежката заетост и свързаност между младите хора от ЕС и Западните Балкани

  • Written by:

Фондация Българска Памет в партньорство със Сдружение на граждани „Македоно-българско приятелство“, Република Северна Македония и Grupa liberalnih, ambicioznih i solidarnih, Република Сърбия, изпълнява и съфинансира проект „Стимулиране на младежката заетост и свързаност между младите хора от ЕС и Западните Балкани чрез придобиване на бизнес умения и кариерна ориентация за професиите на бъдещето“.

Целта на 5-дневния младежки обмен в рамките на проекта е да изгради комплекс от дигитални, меки и бизнес умения, допринасящи за образователната и кариерна ориентация на младите хора в контекста на професиите на бъдещето. В обмена ще вземат участие 60 младежи – по 20 от Северна Македония, Сърбия и България, които са на прехода между средно и висше образование.

Като част от проекта са предвидени срещи на младите хора с вдъхновяващи личности, които биха могли чрез личния си пример да ги мотивират да се развиват и да търсят своята мечтана професионална реализация. Обменът ще се фокусира от една страна върху насърчаването на свързаността между младите хора чрез междукултурен диалог, а от друга, върху изграждането на базова икономическа подготовка и предприемаческа култура сред младежите.

През първия и втория ден от проекта участниците имаха възможност да опознаят себе си и своите връстници чрез различни игри и упражнения с методи и инструменти на Salto Youth. Те се срещнаха с вдъхновяващия Диман Михнев, който е развоен инженер във „Вистеон електроникс България“. След това работиха в екип по време на интересните интерактивни сесии на Радослав Точев, CEO „Seebridge“, на тема „Как да преодолеем стереотипите за по-добра свързаност?“ и „Свързаност на Балканите“.

В идните дни предстоят още вълнуващи срещи и интерактивни упражнения, които да помогнат на младежите да развият своите личностни и професионални качества и  респективно това да се отрази върху повишаването на нивата на младежка заетост и свързаност на младите хора на Балканите.

Проектът „Стимулиране на младежката заетост и свързаност между младите хора от ЕС и Западните Балкани чрез придобиване на бизнес умения и кариерна ориентация за професиите на бъдещето“. (2019-1-BG01-KA105-061425) е съфинансиран по програма „Еразъм+“, Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани“.

Източник: bgmf.eu

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!