BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Филмът „100-годишна граница“ показва силата на българския дух

  • Written by:

Жанин Ал-Шаргаби (вляво) и Антонина Лозанова Снимка: Таня Димова

„Околобългарско“ отново тръгна на път, за да разкаже историите на вдъхновяващи хора, които търсят промяна. Това лято екипът на младежкия проект, който проявява интерес към положението в страната и иска да допринесе за развитието на обществото ни, се запъти на запад. По време на пътуването си младежите заснеха документален филм. Той представя ключови за българската история райони, които страната ни е изгубила след подписването на Ньойския мирен договор. Сто години след една национална катастрофа, екипът на проекта цели да покаже как живеят хората, останали оттатък границата. Във филма „100-годишна граница“ няма място за политика или сляп патриотизъм, а само за силата на българския дух.

Филмът ще се срещне със своите зрители на 18 ноември в StudyHub от 19 часа. Дни преди прожекцията Жанин Ал-Шаргаби и Антонина Лозанова от екипа на „Околобългарско“ гостуваха в „Какво се случва“, за да разкажат повече за филма и да отправят поканата си за прожекцията му, която ще бъде последвана и от отворена дискусия.

 Източник: bnr.bg

Още за четене…

„Когато отидеш в Бесарабия, разбираш какво означава родолюбие“ „Дотогава си имал малко по-погрешна представа за …

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!