BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ученици на лицеи и гимназии в Тараклия се завърнаха в класните си стаи след зимната ваканция

  • Written by:

Днес ученици на лицеи и гимназии в Тараклия, както и в цялата Молдова, се върнаха по чиновете си след зимната ваканция.

Поради факта, че последната седмица преди ваканцията учениците учеха дистанционно, много родители имаха опасения, че тази форма на обучение ще продължи и след почивката.

При това Министерството на образованието, културата и науката призова ръководителите на образователни институции да предприемат всички необходими мерки, за да бъдат подготвени образователните институции да възобновят работата си след междусеместриалната ваканция, като осигурят условия за епидемиологична безопасност на учениците и персонала.

Учителите казват, че за сега не се говори за дистанционното обучение и подчертават, че днес не всички семейства са в състояние да осигурят на децата необходимото оборудване за работа онлайн. В крайна сметка има деца, които живеят в големи семейства с три или повече деца.

Освен това, в къщата с много деца е необходимо всяко дете да стои в отделна стая, тъй като чуждите шумове намаляват вниманието на ученика и това пречи на учебния процес.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!