BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Трима борци ще представят Кюстендил на турнира Дан Колов- Никола Петров

  • Written by:

Трима борци ще представят Кюстендил на турнира Дан Колов- Никола ПетровТрима състезатели от клуб “Васил и Георги Илиеви” ще участват на силния международен турнир „Дан Колов – Никола Петров“.

Това са републиканските шампиони Августин Спасов и Милослав Методиев и бронзовия медалист Симеон Станкович. Последният е лично предложение към щаба на националния отбор, в класическия стил от главния треньор на кюстендилския клуб Валери Райчев.

“Симеон е много талантливо момче. Пак по мое предложение ще участва и на турнира “Петко Сираков”, за мъже до 23 г., като има шанс да спечели правото да представлява България на Европейското първенство за тази възраст.

Спортист №1 на Кюстендил 2018, Августин Спасов е на лагер с националния отбор в Тетевен. Милослав Методиев, който е няколко кратен носител на приза отново е на лагер с турския национален тим, по покана на Риза Каяп, най- добрият турски борец в тежка категория.

Над 500 състезатели от 30 държави до момента са заявили участие за турнира  по свободна и класическа борба „Дан Колов – Никола Петров“.  Схватките са 22 до 25 март в зала „Арена Асикс“ (бивша „Фестивална“).

С най-добрите си състезатели идват руснаците и японците. На тепиха ще излязат още борци от САЩ, Азербайджан, Казастан, Украйна, Грузия, Унгария, Франция, Полша, Чехия, Словения, Румъния, Сърбия, Финландия, Перу.

Надпреварата ще бъде по новия регламент, като схватките във всяка категория ще бъдат в два дни. В първия ще са елиминациите, а във втория – финалите. Входът за зрителите – свободен. / dariknews.bg

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!