BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Съвети срещу пневмония

  • Written by:

В разгара на пандемията от коронавирус при по-голяма част от заразените преболедуват леко. При част от случаите, обаче, се наблюдават по-тежки състояния, придружени с кашлица и повишена температура. Това би могло да доведе до развитието на пневмония, която може да бъде особено опасна при по-възрастните.

На своята страница „Pflegephilosophie публикува съвети, благодарение на които може да си спестите белодробното възпаление. Те са насочени към хората, свалени на легло от COVID-19. Разбира се, тяхното спазване не ви гарантира, че ще останете напълно здрави.

• За разлика от настинката, при заразяване с коронавирус се препоръчва да не се лежи. Ако състоянието ви го позволява, дръжте изправена горната част на тялото си.

• Няколко пъти на ден правете дълбоки вдишвания и издишвания. Добре е всеки ден да вдигате ръцете си нагоре и да правите опити да кашляте.

• Пийте колкото е възможно повече течности. Само благодарение на достатъчно течност белите дробове ще могат да произведат секрет, който да бъде изкашлян.

• Ако разполагате със спирометър, препоръчително е да го използвате на всеки час. Ако нямате такъв, можете да използвате вместо него сламка.

• Чистият въздух е изключително важен. Трябва да проветрявате добре и да вдишвате чист въздух, от който дробовете спешно се нуждаят.

• Не трябва да приемате лекарства, потискащи кашлицата – тя е важна и предпазва. /БГНЕС

Източник: bgnesagency.com

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!