BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Стратегия за развитието на бесарабия

  • Written by:

Разширена среща за развитието на Бесарабия се проведе в  Килийската община с участието на губернатора на Одеска област Сергей Гриневецкий, народните депутати на Украйна от южната част на Одеска област Антон Киссе и Анатолий Урбански, както и общински депутати,  кметове.

Основните цели на срещата бяха обобщаване на резултатите от 2020 г. и обсъждане на планове за развитие на украинската Бесарабия през 2021 г. Обсъдени бяха и въпросите за развитието на инфраструктурата, съживяването на напоителните системи, осигуряването на висококачествено водоснабдяване на населените места, ремонт на пътища от държавно, регионално и местно значение, енергийната сигурност и дигитализацията на региона.

В рамките на срещата бе изказано предложение  народните депутати от  Бесарабия  да формират в парламента  единна депутатска група „За украинската част на Бесарабия“, за да действат съвместно в полза на развитието на региона.

Още за четене…

Днес, 7 януари, наистина е хубав ден: слънчево и е относително топло за зимата. Голям …

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!