BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Стефан Иванов: Пожелавам на младите хора да направят няколко крачки повече от нас

  • Written by:

“Във всички епохи са съществували и доблестни, и лицемерни хора. И истински, и фалшиви. Хора, които са готови да се борят за истината и хора, които са готови да търгуват с истината. Духът и материята са две части на едно цяло, но в много случаи те не само, че не се допълват, нещо повече – воюват жестоко помежду си. А полесражението е във всеки един човек.” Това е част от предисловието на „Песента на славея”, първия роман на Стефан Иванов, който преди няколко месеца тръгна към своите читатели. В началото на есента той ще бъде представен и в Благоевград, откъдето започва пътят му в политиката в зората на демократичните промени и най-романтичните години от съществуването на Съюза на демократичните сили.

Той е бивш председател на Федерацията на независимите студентски дружества (ФНСД) в Югозападния университет, където е редовен студент по история; след това последователно става: заместник-председател на СДС – Благоевград, заместник-председател на НИС на СДС, председател на софийската организация на партията, 3 мандата общински съветник в Столичния общински съвет. През 2014 г. създава партията „Движение демократично действие” с идеята за обединяване на дясното пространство и е неин председател до окончателното си оттегляне от политическите активности. Сега е отдаден изцяло на учителската професия, международните образователни проекти, по които работи и докторантурата си отново на историческа тема. Автор е още на книгите “Германия и България 1914 -1915” и “Три цвята: синьо, синьо, синьо”.

Източник: bnr.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!