BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Среща на български и украински ветерани във Варна

  • Written by:

В рамките на честването на  Деня на съединенитето на България  делегация на регионалната организация на ветераните от Болградски район посети своите колеги във Варна. Ветераните от Украйна се срещнаха с представители на Съюза на офицерите и сержантите на запаса и резерва на Областния съвет на гр. Варна.

През 2016 г. бе подписано споразумение за сътрудничество между украинската и българска организации, което предвижда обмяна на опит във военно-патриотичното образование на младежта и формирането на европейските ценности в обществото, както и организацията на отдих за ветерани.

По време на работната среща бяха финализирани и подписани изменения в съществуващото споразумение между организациите. Организатори на тази среща са председателят на варненската градска организация на Съюза, запасен полковник Христо Георгиев и председателят на Болградската районна организация на ветераните Александър Луценко.

С.Д.

Още за четене…



Правителството на Украйна иска да обедини украинския и европейски енергиен пазар. Целта е не само …

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!