BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Сапьорите на Националната армия в Молдова анализираха работата си през 2019 година

  • Written by:

Сапьорите Национална армия в Молдова деактивираха през 2019 г., около 7 700 взривоопасни предмети. Голяма част от невзривени боеприпаси е била открита в населените места в районите на Нови Анени, Каушани, Криуляни, Хинчешти, Тараклия, както и в райони на Бълци и Приднестровието.

Голям брой боеприпаси – 530 артилерийски снаряда-са открити през октомври в град Тараклия, близо до железопътната линия. Обекти от времето на Втората световна война са били обезвредени от екип сапьори мотострелкова бригада „Дачия“ от Кагул.

Всички намерени боеприпаси от Втората световна война са унищожени в безопасни условия в центровете за обучение на Националната армия. Министерството на отбраната моли гражданите, живеещи в райони, където има боеприпаси или се предполага, че има такива, да уведомят местните власти.

В случай на откриване на неидентифицирани експлозивни предмети е забранено да се докосват до боеприпаси с ръце или други предмети, преместване на боеприпаси, открити в земята или на повърхността на земята, както и да се разглобяват снаряди.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!