BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

РАБОТНА СРЕЩА НА РЕКТОРА НА РУСЕНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ, ЧЛ. -КОР. ПРОФ. ХРИСТО БЕЛОЕВ, С ИВАН ПАСЛАР – ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РАЙОН ТАРАКЛИЯ, МОЛДОВА

  • Written by:

Днес, 24 февруари (сряда) 2021г., се проведе работна среща на ректора на Русенския университет с г-н Иван Паслар – председател на Район Тараклия, Република Молдова.

На срещата бяха обсъдени няколко теми:

– Действията до момента, свързани с трансформирането на Тараклийския държавен университет „Григорий Цамблак“, във филиал на Русенския университет и проведените срещи на ниво министерства. Със създаването на филиал в Тараклийски район ще се постигане най-доброто решение за подпомагане на развитието на образованието на младежите с български произход и ще се подпомогне българската общност. Очакванията на всички ангажирани институции са процесът на преобразуване на Тараклийския държавен университет във филиал на Русенския университет, да приключи до месец юни.

– Обучението на приетите за учебната 2020/21 година, 24 студенти, по специалността Бизнес-мениджмънт, което двата университета извършват съвместно. Бе изразено задоволство от начина на провеждане на учебния процес и ангажираността на студентите и преподавателите, въпреки пандемичната ситуация.

– Обявяване на три специалности по 103 ПМС, за учебната 2021/22 година: Бизнес-мениджмънт, Компютърни науки и Земеделска и транспортна техника и провеждане на съвместно обучение на територията на свата университета.

– Провеждане на съвместни дейности между университета, община Русе и българските общности в Тараклийски район.

По време на срещата бяха дискутирани и други въпроси свързани с материалната база и трансформирането на звена на Тараклийския държавен университет, бюджета на ТДУ за настоящата и за следващите години, отбелязване на празниции годишнини и др.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!