BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ПЪРВАТА ЗИМА ПРИСТИГА В БОСИЛЕГРАД

  • Written by:

В понеделник се очаква снежната покривка да се увеличи до един метър в планините

След изключително топлото време по празниците, истинската зима пристигна в Сърбия с температури под нулата, сняг най-накрая падна, градовете станаха бели, а от пътна секция съветват за повишено внимание поради леден дъжд, заснежени пътища, както и да не се движат без зимно оборудване и вериги.

RHMZ предупреди, че днес и утре в Сърбия се очаква обилен снеговалеж, което ще доведе до увеличаване на снежната покривка.

В крайния юг и югоизток на Сърбия  снегът ще премине в дъжд, а ще има условия и за леден дъжд. Неделя вечерта ще донесе сняг от пет сантиметра в северната част и до 20 на запад в по-ниските части на Сърбия, а в хълмистите и планинските райони се очаква снежната покривка да се увеличи с 20 до 30 cm.

Снегът ще бъде много мокър, така че метеоролозите съветват да бъдем внимателни поради възможното чупене на дървета, скъсване на електрически кабели и прекъсване на електрозахранването.

ММ ГЛАС ПРЕСС

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!