BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Проф. Мангъров с добри новини и дата кога всичко ще свърши най- накрая

  • Written by:

Професор Мангъров зарадва всички и даде надежда на всички ни за скорошно приключване на извънредното положение в страната.

Единственият възможен изход е стадният имунитет. В момента най-адекватно от всички се държи БПЦ, която остави храмовете отворени.

Там трябва да отидат тези, които са най-млади и здрави, а тези, които са болни, нека да не ходят. Това заяви началникът на Първо Детско отделение към СБАЛИПБ “Проф. Ив. Киров” ЕАД – София доц. Атанас Мангъров в предаването „Неделята“ по Нова телевизия.

„Това е най-адекватно и най-правилното, което може да се направи, за да се спре тази зараза. 70% от хората трябва да я изкарат. Повечето няма и да разберат. Затова е най-добре младите да я преболедуват. Разумните възрастни хора не трябва да ходят“, подчерта той.

Доц. Мангъров уточни, че хората, които са починали са на възраст, с придружаващо сериозно заболяване, те загиват не от вируса, а с вируса. „Няма повторно заболяване, който го е казал не си е чел учебниците. Пациентът може да отделя вируса, след като човекът вече си е изработил антитела и е оздравял. Това не е ново заразяване, а си е същото. Този феномен се получава при много вирусни инфекции. Ако не се развива имунитет към това заболяване, тогава каква ваксина чакаме?“, посочи той.

„Целта е въпреки този вирус ние малко по малко да минем към нормален живот. Както е тръгнало, така могат да минат и 20 години“, допълни специалистът.

„Това, което ще се случи на Цветница е малко да се отпуши шлюза, но за младите и силните. Същото нещо би трябвало да се случи и на Великден. След това трябва да се отворят стадионите, за да отидат хората да спортуват. Трябва да се отворят градинките и парковете. Всички започваме да развиваме един Стокхолмски синдром. Трябва да се опитаме да преодолеем това нещо. Следващата стъпка е децата да тръгнат на детски градини и училища. Силно се надявам, че проепидемичването ще стане до 13 май. Тогава би трябвало нещата вече да са приключили и да се върнем към нормален живот“, каза Мангъров.
Доц. Мангъров разкри, че ваксина няма да има по-рано от година-две. Дори да се изработи, тя трябва да се изпита, каза още лекарят.

Източник: saveti.net

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!